Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

"Ρευστή Αρχαιότητα" στο Μουσείο Μπενάκη


Τη βιντεο-εγκατάσταση με τίτλο "Ρευστή Αρχαιότητα/Liquid Antiquity" εγκαινιάζουν τη Δευτέρα 3 Απριλίου, στις 19:30, το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ.

Βασισμένο σύλληψη και έρευνα της Brooke Holmes, Καθηγήτριας Robert F. Goheen Ανθρωπιστικών Επιστημών και Kαθηγήτριας Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Princeton, Η.Π.Α., το Liquid Antiquity [Ρευστή Αρχαιότητα] αποτελεί έναν κριτικό αναστοχασμό πάνω στη ρευστή σχέση ανάμεσα στην αρχαιότητα και τη σύγχρονη σκέψη και τέχνη.

Το εγχείρημα εκκινεί από την ομώνυμη έκδοση, σε συν-επιμέλεια της Holmes και της Karen Marta, που θα εκδοθεί από το Ίδρυμα ΔΕΣΤΕ.

Το βιβλίο περιλαμβάνει 27 κείμενα σημαντικών κριτικών και ακαδημαϊκών και 10 συνεντεύξεις με διακεκριμένους σύγχρονους καλλιτέχνες.

Θα ακολουθήσει η παρουσίαση μιας βίντεο-εγκατάστασης με έξι από τις συνεντεύξεις των καλλιτεχνών που συνέβαλαν στην έκδοση, ειδικά σχεδιασμένης από το αρχιτεκτονικό γραφείο Diller Scofidio + Renfro, η οποία τοποθετεί τις συνεντεύξεις των καλλιτεχνών σε διάλογο με τη συλλογή αρχαιοτήτων του Μουσείου Μπενάκη.


Διεύθυνση: Κουμπάρη 1, Αθήνα
Διάρκεια: 05/04/2017 - 17/09/2017
Εγκαίνια: 04/04/2017, 20:00
Είσοδος στην έκθεση συμπεριλαμβάνεται στο εισιτήριο γενικής εισόδου του Μουσείου Μπενάκη: € 9, € 7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου