Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Το «Με τα λόγια (γίνεται)» στην έκθεση «GR80s»


Στο πλαίσιο της έκθεσης «GR80s: Η Ελλάδα του Ογδόντα στην Τεχνόπολη», και ύστερα από πρόσκληση των διοργανωτών της προς το «Με τα λόγια (γίνεται)», την Κυριακή, 5 Μαρτίου 2017, από τις 13:00 ώς τις 15:00, στον χώρο “Innovathens” της Τεχνόπολης (Αθήνα), μια ποιήτρια και δυο ποιητές –η Δήμητρα Κωτούλα, ο Ορφέας Απέργης και ο Παναγιώτης Ιωαννίδης– που διένυσαν μικρότερο ή μεγαλύτερο μέρος της εφηβείας τους κατά την δεκαετία του 1980, συστήνουν την ποίηση της εποχής εκείνης.

Την ποίηση που διάβαζαν τότε –απ’ ό,τι δημοσίευε η ‘γενιά του ’80’ ή παλαιότερες γενιές– και την ποίηση της ‘γενιάς του ’80’ στην οποία επιστρέφουν σήμερα.

Στην εκδήλωση, διαβάζουν ποιήματα, σχολιάζουν, και συζητούν –συντονίζει η ποιήτρια και κριτικός Μαρία Τοπάλη– μεταξύ τους και με το κοινό. Από την ελληνική ποίηση των 80’s, τι παραμένει αξιομνημόνευτο; Έγινε κάτι κοινόχρηστο; Τι είναι ζωντανό και χρήσιμο σήμερα, και με ποιον τρόπο;

Είσοδος δωρεάν, με την επίδειξη εισιτηρίου της έκθεσης ή πάσου πολλαπλών επισκέψεων. Οι θέσεις είναι περιορισμένες, γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου