Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

«Τέχνη και δημόσιος λόγος»: Συζήτηση στο iset


Ποια είναι η σχέση των έργων στο δημόσιο χώρο με την πόλη, την ιστορία και τη σύγχρονη πραγματικότητά της; Πόσο τελικά «αγγίζουν» και πώς κρίνονται τα δημόσια έργα τέχνης από τους κατοίκους της; Πώς βιώνεται σήμερα το «μείζον» της μνημειακής τέχνης και το «ελάσσον» της εφήμερης χειροτεχνίας σε έναν σύγχρονο δημόσιο χώρο έντονων αλλαγών και δραματικών εξελίξεων;

Το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης – iset, σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης –ΜΙΕΤ, στο πλαίσιο του προγράμματος συζητήσεων της έκθεσης «Past forward: Το παρελθόν αφορμή για νέες αφηγήσεις του παρόντος», διοργανώνουν σήμερα στις 18:30 συζήτηση με θέμα «Τέχνη και Δημόσιος Χώρος», στην οποία οι προσκεκλημένοι ομιλητές λαμβάνουν τη σκυτάλη από το παρελθόν και καλούνται να παρουσιάσουν τον δικό τους επίκαιρο λόγο.

Θα μιλήσουν ο γλύπτης, καθηγητής στην Αρχιτεκτονική Σχολή του ΑΠΘ κ. Κώστας Βαρώτσος και ο εικαστικός, επίκουρος καθηγητής στην ΑΣΚΤ κ. Βασίλης Βλασταράς.

Επιμέλεια-Συντονισμός: Χάρις Κανελλοπούλου – ιστορικός τέχνης, επιμελήτρια της έκθεσης «Past forward: To παρελθόν αφορμή για νέες αφηγήσεις του παρόντος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου