Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Η πλατφόρμα A Jewel Made in Greece ξεκινάει ένα όμορφο ταξίδι στον κόσμο

Από την έκθεση AJMIG στο Ζάππειο. Ξεχωρίζουν η κ. Μαίρη Σαμόλη (δεξιά) και Bryna Pomp (δεύτερη από αριστερά)

Tην Δευτέρα, 6 Μαρτίου, έληξε η 4η Συνάντηση Δημιουργών, της πλατφόρμας A Jewel Made in Greece. Το Ζάππειο, και τις τέσσερις ημέρες της εκδήλωσης, πλημμύρισε από κόσμο που ήρθε να θαυμάσει το μεγαλείο της ελληνικήςδημιουργικότητας. Η φετινή διοργάνωση φιλοξένησε, μεταξύ άλλων, την Bryna Pomp, Jewelry specialist και curator του Mad Museum of Arts & Design, καθώς και τον Εrick Slutsky, Executive Vice President of "CURENT" Public Relations Νew York, αλλά και την Christine Bridger, executive creative director of ''CURENT'', οι οποίοι έχουν αναλάβει την προβολή της έκθεσης στην Νέα Υόρκη.

Εξήντα ένας σύγχρονοι Έλληνες σχεδιαστές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πρωτότυπες και ξεχωριστές δημιουργίες τους σε 4 ενότητες: τα πολύτιμα, τα μέταλλα, τα εναλλακτικά και τέλος το αφιέρωμα. Το θέμα ήταν «Η Οδύσσεια των Υλικών» και είχε σκοπό να διδάξει τα μυστικά του χρυσού, το ασημιού, των διαμαντιών κι άλλων πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων.

Στην τελετή λήξης της 6ης Μαρτίου, οι επισκέπτες παρακολούθησαν μια πρωτότυπη επίδειξη κοσμήματος με τίτλο «Strike a Pose», με την επιμέλεια της Alice Δικαίου, ενώ συμμετείχαν στην ψηφοφορία και την απονομή των βραβείων στον καλύτερο σχεδιαστή από από κάθε ενότητα. Πιο συγκεκριμένα στην κατηγορία Precious Eternities, νικητής ήταν ο Michael Pelamidis, στα Solid Metals, η Ξένια Νεφέλη Βλάχου, στην κατηγορία Material Worlds, η Σοφία Παπακώστα και τέλος στο Charming Shines ο Δημήτρης και η Έλενα Μπαρνιά. Πανέμορφα μοντέλα, ντυμένες με νυφικά της Όλγας Καραβαρβέρη, πόζαραν στον φακό επαγγελματιών φωτογράφων, φορώντας τα κοσμήματα των νικητών.

Η πλατφόρμα A Jewel Made in Greece, έμπνευση της δημιουργού, σχεδιάστριας και διοργανώτριας Μαίρης Σαμόλη, συνεχίζει τώρα το ταξίδι του και στο εξωτερικό, προωθώντας την εικόνα του σύγχρονου δημιουργικού Ελληνικού κοσμήματος, θεωρώντας πως ο Ελληνικός Πολιτισμός αποτελεί το μέγιστο εφόδιο για την εξωστρέφεια και τη σύγχρονη αισθητική παρουσία της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο.

Στις 23-27 Σεπτεμβρίου το AJMIG θα συμμετάσχει σε μια από τις μεγαλύτερες διεθνείς κλαδικές εκθέσεις που γίνεται στην Vicenza στην Ιταλία, ενώ δυο μήνες αργότερα, στις 23-27 Νοεμβρίου, θα βρεθεί στο Museum of Arts & Design της Νέας Υόρκης. Επίσης, θα συμμετέχει στη διεθνή έκθεση EXPO 2017, που θα γίνει στο Καζακστάν.

Το AJMIG έχει ήδη παρουσιάσει το έργο των Ελλήνων δημιουργών σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού, ακόμα και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ τον Ιανουάριο του 2016 υλοποίησε την παραγωγή της ταινίας με τίτλο «Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 150 χρόνια: Η ιστορία του κοσμήματος μέσα από τα μάτια του επισκέπτη του Μουσείου».


Από τα εγκαίνια της φετινής συνάντησης δημιουργών A Jewel Made in Greece, χορηγός επικοινωνίας της οποίας ήταν για μια ακόμα χρονιά το CultureWizz


Material Worlds


ΜΑΡΙΑ ΜΑΣΤΟΡΗ


ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΥ

ΝΑΝΤΙΑ ΜΠΕΛΕ


ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ


ΤΙΝΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΗ


ΑΝΝΑ ΚΙΤΣΟΥ


ΜΑΡΩ ΚΟΡΝΗΛΑΚΗ


ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΩΣΤΟΥΛΗ


ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ


ΒΑΛΙΑ ΠΛΑΪΝΗ


ΝΙΑ ΣΤΑΘΟΥΛΙΑ


ΑΝΝΑ ΤΕΛΗ


ΣΟΦΙΑ ΠΑΣΧΟΥ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΤΖΑΒΙΔΟΠΟΥΛΟΥ


ΜΑΡΙΑ ΞΑΝΘΑΚΟΥ


Solid Metals


ΞΕΝΙΑ ΝΕΦΕΛΗ ΒΛΑΧΟΥ


ΜΑΓΙΑ ΖΟΥΛΟΒΙΤΣ


ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΟΛΗ


ΜΥΡΤΩ ΓΡΗΓΟΡΗ

ΟΛΓΑ ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΛΙΓΚΙΡΟΓΛΟΥ


ΒΑΡΒΑΡΑ-ΜΑΡΘΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ 

ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΖΕΤΑΚΗ


ΑΜΑΛΙΑ ΠΕΤΣΑΛΗ


ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑ 


ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΠΑΠΑΞΕΝΟΥ


ΔΑΦΝΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ


ΦΑΙΗ ΠΑΠΑΝΙΚΟΥ


ΛΑΜΠΡΟΣ & ΣΕΜΕΛΗ


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΡΙΝΗ


ΚΑΤΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΑ


ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΛΛΙΓΑ 

ΕΛΕΝΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ


ΒΑΝΕΣΣΑ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ


ΔΑΝΑΗ ΓΙΑΝΝΕΛΛΗ


ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΓΚΑΒΑΪΣΕ


ΤΑΣΣΑ ΘΕΟΧΑΡΙΣ ΓΚΑΝΙΔΟΥ 

ΒΑΣΩ ΓΑΛΑΤΗ


ΜΑΡΙΛΙΝΑ ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΛΕΝΗ ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ


ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΧΡΥΣΑΚΗ


ΤΑΤΙΑΝΑ ΧΩΡΕΜΗ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ & ΕΛΕΝΑ ΜΠΑΡΝΙΑ


ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Precious EternitiesΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου