Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Οι ποιητικές συναντήσεις "Με τα λόγια (γίνεται)" κάνουν αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο


Έχοντας γιορτάσει τα 5α γενέθλιά τους τον περασμένο Δεκέμβριο, οι μηνιαίες ποιητικές συναντήσεις “Με τα λόγια (γίνεται)” και η Ελληνοαμερικανική Ένωση, στην 6η εκδήλωση που ολοκληρώνει την 6η περίοδό τους, με αφορμή τα 110 χρόνια από την γέννηση του σπουδαίου Έλληνα ποιητή, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο (1907-1985).

Η εκδήλωση –με ελεύθερη είσοδο– θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στις 19:30, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).

Το λογοτεχνικό έργο του Εγγονόπουλου (ποιήματα, αλλά και διαφόρων ειδών πεζά), συχνά νομίζουμε πως το γνωρίζουμε, αλλά πιθανώς να μας διαφεύγει η ποικιλομορφία του και οι πολλές, διαφορετικές χάρες (και χαρές) του. Η εκδήλωση αυτή, λοιπόν, είναι μια αφορμή, σημερινοί ποιητές και ποιήτριες να εντοπίσουν σημεία συνομιλίας μαζί του και να το μοιραστούν με το κοινό.

Έντεκα ποιήτριες και ποιητές –οι: Ορφέας Απέργης, Άννα Γρίβα, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Παναγιώτης Ιωαννίδης, Δήμητρα Κωτούλα, Αλέκος Λούντζης, Παυλίνα Μάρβιν, Όλγα Παπακώστα, Χρήστος Σιορίκης, Γιώργος Σπανός, Νάντη Χατζηγεωργίου– πρόκειται να διαβάσουν ένα ποίημά τους γραμμένο ειδικά για την εκδήλωση, ‘σε απόκριση’ προς το έργο του Εγγονόπουλου (όπως είχε συμβεί και στην εκδήλωση του Δεκεμβρίου 2015 για το έργο της Emily Dickinson), και να συζητήσουν για το πώς το εμπνεύστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου