Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Γιώργου Χαδούλη στη γκαλερί Σκουφά


Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2017, στις 20.00, η γκαλερί Σκουφά εγκαινιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Χαδούλη, η οποία θα διαρκέσει έως και την Τρίτη, 16 Μαΐου.

Ο Γιώργος Χαδούλης επανέρχεται με ζωγραφικά έργα και σχέδια των τελευταίων δύο ετών, διατηρώντας το γνωστό πάντα ζωγραφικό του ιδίωμα, αλλά με ένα πρωτόγνωρο πάθος να πλημμυρίζει τα έργα του.

Τα θέματά του, αυτή τη φορά, ξεπηδούν μέσα από το πιο οικείο περιβάλλον του, τον χώρο που αναπνέει και εκφράζεται, το ατελιέ του. Βιβλία, έπιπλα, κεραμικά βάζα, στοιβαγμένα τελάρα, όλα ζωντανεύουν μέσα από ακαταμάχητο φως και ατόφιο χρώμα.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Χ.Α. Χωμενίδης στο κείμενο που συνοδεύει τον κατάλογο της έκθεσης: «Το στοίχημα για τον Χαδούλη, στα πενήντα του, δεν είναι να απαθανατίσει μιαν ήδη υπάρχουσα πληγή, αλλά να μετατρέψει την μπογιά του σε αίμα και να τη μεταγγίσει στις φλέβες μας».

Παράλληλα θα παρουσιαστούν και κεραμικά βάζα του καλλιτέχνη.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1966, ο Γιώργος Χαδούλης είναι από τους δημοφιλέστερους ζωγράφους της γενιάς του.

Σπούδασε ζωγραφική στην École des Beaux-Arts στό Παρίσι όπου έζησε σχεδόν δέκα χρόνια και έκτοτε εκθέτει συστηματικά το έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Σε προέκταση της ζωγραφικής του αναζήτησης έχει, επίσης να παρουσιάσει ένα ιδιαίτερα αξιόλογο έργο στο σχέδιο, τη λιθογραφία, την εικονογράφηση και την κεραμική.

Χρησιμοποιώντας έντονα χρώματα και καθαρό σχέδιο, το έργο του Γιώργου Χαδούλη δοξάζει το τι σημαίνει να είναι κανείς ζωντανός.

Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και σε σημαντικές δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές.


Διεύθυνση:  Σκουφά 4, Κολωνάκι, Αθήνα
Εγκαίνια: Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 27 Απριλίου – 16 Μαΐου 2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου