Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Η Diamanda Galás στο Μέγαρο Μουσικής


Ένα ζωντανό σύμβολο της αβανγκάρντ, η θρυλική Diamanda Galás, επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, με συναυλία για φωνή και πιάνο που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαΐου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

H Diamanda Galás δεν έχει απλώς επηρεάσει τη διεθνή μουσική σκηνή, αλλά έχει ασκήσει αδιαμφισβήτητη επιρροή συνολικότερα στη σύγχρονη καλλιτεχνική έκφραση, αισθητική και πρωτοπορία. Πολύπλευρη, πέρα από τις απεριόριστες δυνατότητες της φωνής της, είναι ακόμη δεξιοτέχνις στο πιάνο (κλασικό και τζαζ) και συνθέτις.

Έχει συνεργαστεί με εμβληματικές μορφές της σύγχρονης μουσικής όπως ο Ιάννης Ξενάκης, και με σπουδαίους μουσικούς όπως ο μπασίστας των Led Zeppellin, John Paul Jones, ενώ η ιδιαίτερη παρουσία και η φωνητική της τεχνική έχουν εμπνεύσει καλλιτέχνες όπως η PJ Harvey και η Anohni.

Η Diamanda Galás μετά από εννέα χρόνια απουσίας από τη δισκογραφία επιστρέφει με δύο άλμπουμ (All the Way και In Concert at Saint Thomas The Apostle Harlem), που περιέχουν δημοφιλή κομμάτια διασκευασμένα από την ίδια και ερμηνευμένα με τον μοναδικό της τρόπο.

Σε αυτή τη νέα της συνάντηση με το ελληνικό κοινό, επίσης μετά από αρκετά χρόνια απουσίας, η Diamanda Galás θα παρουσιάσει κομμάτια από τους δύο τελευταίους της δίσκους, όπως τα «Thrill Is Gone» και «Round Midnight» του Thelonious Monk, το «All the Way» του Jimmy Van Heusen, το δημοφιλές παραδοσιακό «O Death» κ.ά.

Διεύθυνση: Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Ημερομηνία: Σάββατο 20 Μαΐου
Εναρξη: 20:00

Τιμές εισιτηρίου:
• Φοιτητικό: 20€
• Γ' Ζώνη: 35€
• Β' Ζώνη: 50€
• A' Ζώνη: 80€
• Διακεκριμένη: 100€

Σημεία προπώλησης
(η προπώληση ξεκινάει 20 Απριλίου):
https://webtics.megaron.gr
http://www.viva.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου