Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

«Domestic Matter»: Ομαδική έκθεση στην οδό Πραξιτέλους 31


Η έκθεση Domestic Matter εγκαινιάζεται την Πέμπτη 11 Μαΐου στις 20:00 και διαρκεί έως τις 27 Μαΐου. Την φιλοξενεί στο εργαστήριο-σπίτι της, στην οδό Πραξιτέλους 31 στον 2ο όροφο, η εικαστικός Κατερίνα Παπαζήση. Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την ίδια σε συνεργασία με τους συμμετέχοντες.

Το Domestic matter - οικιακή υπόθεση, εγχώριο ζήτημα ή οικιακή ύλη - φέρνει μαζί 15 καλλιτέχνες διαφορετικών εικαστικών ιδιωμάτων κάτω από κοινή ομπρέλα τη συνθήκη της συνάντησης του οικιακού περιβάλλοντος με το έργο τέχνης.

Η κρυμμένη καθημερινότητα των καλλιτεχνών της πόλης της Αθήνας, η συγχώνευση του χώρου του εργαστηρίου και του χώρου κατοικίας, η χρήση του οικιακού αντικειμένου ή περιβάλλοντος ή και της καθημερινής εμπειρίας μέσα σε αυτό ώς πρώτης ύλης για το έργο τέχνης, το πέρασμα του έργου τέχνης σε στοιχείο του περιβάλλοντος του σπιτιού, η πρόσληψη του έργου τέχνης μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο παρά σε έναν επίσημο εκθεσιακό χώρο και η συνάντηση του ιδιωτικού με το δημόσιο είναι παράγοντες που διαμόρφωσαν την επιμέλεια της έκθεσης.

Ανοίγοντας ένα ιδιωτικό περιβάλλον στο δημόσιο χώρο, η έκθεση αποσκοπεί στο να τονίσει την σχέση μεταξύ των δύο στην διαμόρφωση της πραγματικότητας. Παράλληλα, στο να ανοίξει μια συζήτηση επάνω στην ικανότητα του προσωπικού ή ιδιωτικού να γίνει ο πυρήνας συλλογικότητας και εναλλακτικών τρόπων αντιμετώπισης των συνθηκών της πραγματικότητας σε μία εποχή που το ενδιαφέρον στην τέχνη στρέφεται στον δημόσιο χώρο ενώ οι συνθήκες σπρώχνουν προς τον ιδιωτικό.

Συμμετέχουν: Ιάνθη Αγγελίογλου, Βανέσσα Αναστασοπούλου, Μιχάλης Ζαχαρίας, Μαρία Ζαχαρογιάννη, Στάθης-Αλέξανδρος Ζούλιας, Νίκος Καναρέλης, Δημήτρης Καρατζάς, Γεωργία Καρύδη, Χρήστος Κωτσούλας (Capten), Ειρήνη Μπαχλιτζανάκη, Κατερίνα Παπαζήση, Ναυσικά Ρήγα, Νίκος Σαρλής, Γιώργος Σταματάκης, Δημήτρης Φουτρής.Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα-Σαββατο 17:00-21:00
Χώρος : Πραξιτέλους 31, 2ος όροφος.
Επικοινωνία: +302103236071 / +306943905953Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου